Sortilège.be / Betovering.be - 420 Trassersweg - 1120 Bruxelles - 02.370 61 12 - info@sortilege.be

                         facebook  twitter  instagram  google

EEN ATTRACTIE MET 0 CO2 UITSTOOT, DUURZAAM EN EERBIEDIG NATUURBEHEER

Betovering.be midden in het 1ste Stadsbos van BrusselSortilege.be etang indice

 

Wat is een stelijk bos ?

Een stedelijk bos is een bos dat in of rond een stad groeit. «Het stadsbos is het resultaat van het plannen van de aanleg, het planten, het beschermen, het onderhouden en het duurzaam zorgen voor bomen, bossen, groene ruimtes en verwante natuurbronnen in steden, gemeenschappen en buitenwijken zodat mensen kunnen genieten van deze natuurlijke weldaden die bijdragen aan de economie, aan het milieu, aan de gemeenschap en aan het welzijn van iedereen.»

 

Waarom een stedelijk bos ?

Een echte long van de hedendaagse steden, het stedelijk bos vervult verschillende functies die gunstig zijn voor het milieu. In het bijzonder maakt het de biodiversiteit van wilde fauna en flora mogelijk. Het reguleert bodemerosie, werkt als een luchtfilter en microporeuze sensor van belangrijke snelwegen en industriële gebieden. Het werkt ook als een akoestisch scherm tegen het geluid van de ring.

 

Naast het verbeteren van de levenskwaliteit van de stadbewoners, is het stedelijk bos ook toegankelijk voor het groot publiek. Het vervult dus ook een recreatieve, sociale, leerzame en toeristische rol in het kader van rondeleidingen of andere activiteiten.

 

Sortilege.be Nature

Een stedelijk bos in Brussel

Dit is het ambitieuze project waaraan de Stad Brussel zich heeft gecommitteerd, waarschijnlijk het grootste project voor de aanplant van groene ruimten van dit decennium.

 

Sinds 2013 werden er in het Begijnenbosdal (Neder-Over-Heembeek) grote werken ondernomen voor de aanleg van het eerste Stedelijk bos van Brussel. Op termijn zal het Bosdal zich strekken over een massief bosgebied van 40 hectaren met meer dan 15.000 bomen waarvan 20 inheemse boomsoorten en 8 fruitboomsoorten. De boomsoorten werden gekozen in functie van het reliëf en de grondlaag wat de biodiversiteit ten goede komt en het evenwicht van de flora  herstelt. Bijna uitgestorven boomsoorten zoals de zwarte populier werden massaal aangeplant  en velden, weiden, moerassen en boomgaarden komen opnieuw tot leven.

 

 

Het Stedelijk bos, een reden om naar Betovering.be te komen

Als eerste attractie met 0 % CO² uitstoot versterkt, de Betovering.be, de nabijheid met de natuur, het respect en de ontdekking van de biodiversiteit. Tijdens deze activiteiten ontvangt u «groene» tips die u thuis kan toepassen : hoe een vijver aanleggen, een insectenhotel of een egelmuur bouwen, …  met daarbij ook de nodige uitleg waarrom het belangrijk is dat iedereen zijn steentje bijdraagt.

 

Voor scholen : Leraren en leraressen krijgen praktische ondersteuning voor een cursus natuurstudie of bewustwording.

Voor iedereen : Met vrienden, familie, of tijdens een andere gelegenheid geniet u bij de Betovering.be van een leuk moment, midden in de natuur !

 

Contact

Sortilège.be / Betovering.be
Hélène van Dijck
420 Trassersweg - 1120 Bruxelles
02.370.61.12
info@sortilege.be